Achtste sessie: 30 november: UITVERKOCHT!!! No Ninja am I en Wolves Dressed in Sheep

Back where it all started; in Koinoinia te Bemmel. Bij het opbouwen zaterdagmiddag was het nog een muf oud schooltje, in de avond was het een ouderwetste MudBootSession. Man wat was het weer mooi. No Ninja am I, Gijs, Rens en Sander, maakt de start onvergetelijk. Onversterkt kregen zij de hele zaal stil met prachtige muziek en intense samenzang.

Of kijk hier even naar om een sfeerbeeld te krijgen

Luister maar eens naar 2 korte stukken van No Ninja Am I:

Daarna gaf Wolves Dressed in Sheep vol gas; heerlijke vrolijke folk waar iedereen van in beweging kwam. Wat een plezier had deze band, en wat werden wij er blij van!!
Of kijk hier even naar om een sfeerbeeld te krijgen

Leuk extraatje: http://www.acousticfm.com/ was er de hele avond bij om opnames te maken.

 


Zevende sessie: 12 oktober: UITVERKOCHT!!! Theo Sieben en a Balladeer

De Mudboots zijn neergestreken in het kerkje in Ressen. Zelden klonk er zulke mooie muziek. Meer dan honderd mensen hadden kippenvel op de armen bij a Balladeer. Theo Sieben liet zijn steel guitar lekker ruig klinken, prachtig begeleid door zijn vrouw Judith.

1 keer per jaar willen we uitpakken bij de MudBootSessions. Dat deden we de 12e. En het is … goed gelukt mogen we wel zeggen. Wat een heerlijke avond!!

Of kijk hier even naar om een sfeerbeeld te krijgen:

Luister naar a Balladeer:

Luister naar Theo Sieben:

 


Zesde sessie: 14 september: UITVERKOCHT!!! Mariecke Borger en Robin Borneman

We hebben een weergaloze sessie in de voormalige Peugeotgarage van Hans Huijbers gehad. Een aantal van de vaste gasten kende de locatie al, de artiesten nog niet. En dat was met recht een ontdekking. Robin Borneman liet zien dat er heel origineel talent uit (een slaapstad als) Oss kan komen. Zeer verrassende songs met een prachtige stem. Veel eigen werk met hier en daar een cover van een geliefd artiest. De cover van Tom Waits vonden wij zelfs beter dan het origineel ;)) Houd hem in de gaten, deze artiest gaat groot worden! Robin komt zeker nog een keer terug bij de MBS.

Luister hier naar een live opname van Robin Borneman bij de MudBoots:

Daarna kwam een prachtig en ingetogen optreden van Mariecke Borger. Ze had haar broer meegenomen die een hele mooie baspartij neerzette en een gitarist die onder andere een prima passende steelguitar speelde. Een heel mooi en subtiel optreden.

 


Vijfde sessie: 17 augustus: UITVERKOCHT! Boomgaardconcert met Monica Coronado en Jack and the Weatherman

Het oorspronkelijke idee was een middagsessie op het strand. Jammer genoeg ging die niet door omdat we de benodigde vergunningen niet voor elkaar kregen. Gelukkig hadden we een prima alternatief; de Boomgaard van Rob en Mari in Bemmel.

Monica begon met een mooie combinatie van Spaanse liedjes en korte gedichten over de achtergrond van de liedjes. Heerlijk vakantiegevoel, zeker toen het zonnetje doorbrak.

Jack and The Weatherman maakten het feestje compleet. Heerlijke good feel music gecombineerd met blote voetjes en een cocktail van MudBoot Maurice. Beter konden we het niet wensen.

Luister hier naar een live opname van Jack and the Weatherman bij de MudBoots:

Vierde sessie: 30 juni: UITVERKOCHT! tuinconcert aan de Waaldijk met Lavalu, voorprogramma: Miriam Moczko en Peter Lada!!

Een heerlijk zonnetje op de kop, onze nieuwe T-shirts van de MBS (zijn te koop !!) fris gewassen om de schouders gedrapeerd, koude rosé en hapjes op tafel, 50 blije gezichten van gasten; zo begon de middag editie van de 4e MBS.

Kijk hier maar eens naar een rondleiding door Lavalu zelf:

Of deze!!

Zegt genoeg denk ik.

Miriam en Peter hebben een prachtig voorprogramma neergezet. Miriam kon haar nieuwe cd presenteren die vers van de pers was; erg mooi trouwens!

Daarna liet Lavalu in een prachtige set van een uur, zien dat ze met RECHT een Lady of the Lowlands is; waanzinnig mooi nummers op wederom een prachtige plek in Bemmel.

We zien jullie de 17e op het Waalstrandje!!

 


Derde sessie: 17 Mei: UITVERKOCHT! Sue the Night en Emil Landman in een prachtige oude schuur

De 3e MudBoot was wederom een groot succes. In een hele sfeervolle en intieme oude schuur hebben we kunnen genieten van 2 topacts. Emil Landman opende de avond met een prachtige uitvoering van zijn EP. Heerlijke verhalen met prachtige muziek.
Sue the Night was semi akoestische en zette met haar bassist en violist een hele mooie sfeer neer. Topstem en topband!

En luister zeker even naar Emil:

 


Tweede sessie: 6 april, UITVERKOCHT! Chayah en Awkward i in een oude Peugeotgarage

De 2e MudBoot was een groot succes. De plek was super, de sfeer was goed en de muziek….

Kijken naar Chayah kan:

 

Luister hier naar een stukje van Awkward I

Kijken naar Djurre:

 

Eerste sessie: 24 februari 2013, UITVERKOCHT! Roel Smeets & Burned Shoulders in de oude school bij de kerk