15 november: Port of Call & La Corneille: UITVERKOCHT!!!

15 november, op ons oude stekkie, Konoinia, in de historische dorpskern van Bemmel. Twee optredens die perfect bij elkaar pasten, Pieter, oftewel Port of Call, bracht prachtige gevoelige songs met zijn warme stem en scherpe gitaarspel. Pakkende liedjes aan elkaar geknoopt met heerlijke droge humor.

Daarna ging het ietsjes harder. De drie mannen van La Corneille hebben een heel eigen geluid; mooie bescheiden drum, zwevend hammond met stuwende bas, prachtige warme diepe leadstem en kippenvelgeluid bij samenzang. Verveelt geen minuut. Liedjes met diepgang en afwisseling, hielden onze aandacht er continu bij. Utrecht mag blij zijn met dit muzikale talent!

Kijk hier even naar de prachtige foto’s van Marco van Zeist van Acoustic FM


13 september: Ladies of the Lowlands!!: UITVERKOCHT!!!

13 september staat in ons muzikale geheugen gebrand. 1 keer per jaar komt deze groep supertalenten bij elkaar om iets heel moois te laten ontstaan. Dit jaar deden ze dat in Doornik bij de MudBootSessions, waar 150 mensen van hebben kunnen genieten!!!

Het werd een avond met 8 kleine optredens, waar iedere lady haar eigen ‘ding’ deed. Aan elkaar verbonden door prachtige en verrassende gezamenlijke optredens. Zelden hebben we zoiets moois meegemaakt in Bemmel. Kijk zelf maar even naar de foto’s (met dank aan Marcel Krijgsman) en video; die zeggen genoeg denken we 😉

 


16 augustus: Ernie Halter en The Hubble Orkestar: UITVERKOCHT!!!

Het idee was om neer te strijken in de mooie tuinen van Barbara’s Garden in Bemmel. Maar het weer werkte niet mee. Gelukkig vonden we onderdak in de mooie boerderij de Bredelaar, die we al van de vorige sessie kende. Ditmaal in de avond en in een grote mooie schuur binnen. Spotje er op, kaarsje aan en de sfeer was er meteen prima.

Zeker toen onze eerste buitenlandse gast “ever”, Ernie Halter uit Amerika, zijn zoete bluesy funky stem over ons heen drapeerde. Jeetje wat was dat weer mooi! Leuk ook om te zien dat Ernie vanuit het hele land nieuwe Mudbootgasten naar Bemmel had getrokken. Rotterdam, Amsterdam, Sittard…. Van overal kwamen ze vandaan om hem te horen. En we snappen nu waarom. Hij is gewoon erggg goed.

Neem even 3 minuten om te genieten van Ernie met het kippenvelmooie Lighthouse, live bij de MudBootSessions:

 

Als je er niet genoeg van kan krijgen, luister hier naar de gehele opnamen van Ernie bij de MudBoots: Ernie Integraal bij de MudBoots

En alsof dat nog niet genoeg is hebben we hier ook nog een video voor je waarin Ernie op prachtige wijze ‘the MudBootsong’ vertolkt!

Hubble Orkestar gaf een hele andere dynamiek. Frisse cajun/balkan/reggae muziek met de kazoo, contrabas en trekzak. Ondanks het slechte geluid (geen soundcheck ;), zat er veel beweging in het publiek en had iedereen een brede glimlach op het gezicht. Het laatste nummer, helemaal akoestisch tussen het publiek, was een heerlijke opmaat voor een avond tot in de kleine uurtjes 😉

 


28 juni: Rogier Pelgrim en Case Mayfield: UITVERKOCHT!!!

In de mooie boerderij de Bredelaar, hebben we een kleine middagMudBootSession gehouden. In een open boerenschuur, liet Rogier Pelgrim vanaf het eerste liedje horen dat hij met recht de Grote Prijs van Nederland heeft gewonnen. Samen met zijn zangeres en toetsenist zette hij een gevarieerde set van mooie songs neer. Aan het einde werden we nog overvallen door de vriendengroep van de toetsenist, die hem in een spidermanpakje gehesen hebben, als start van zijn vrijgezellenfeest.

Na alle hectiek en hilariteit nam Case Mayfield het over. Ondanks pijn in de rug en een paar regendruppels, had hij ons vanaf het begin te pakken. Verrassende nummers, een groot bereik in zijn stem en in zijn mimiek. Prachtige gevoelige maar ook scherpe nummers. Gelukkig heeft Volendam ook dit talent voortgebracht!

 


17 mei; ons eerste festival: Rondje rond de Kerk: UITVERKOCHT!!!

Leuk verslag op TV Lingewaard:Bericht door MudBoot Sessions.

Dit verslag is integraal overgenomen van VPRO’s 3voor12 site. Dit was zo raak, dit konden we verder niet verbeteren ;)) Met dank aan Hans van Wijk (tekst en foto’s) en Marco van Zeist (foto’s)

IMG_5273Vanaf februari 2013 startte een stel vrienden en muziekliefhebbers met het initiatief: MudBoot Sessions. Kleinschalige optredens van singer-songwriters op speciale plaatsen in Bemmel. Op een stralende zaterdag 17 mei 2014 was de geboorte van het tweede ‘kind’ een feit: een festival! Zon, eten, drinken en goede muziek: het was er allemaal. De organisatie is wel gewaarschuwd: meerdere festivals, nu meerdaags met campings en Metallica of Kraftwerk als afsluiter, zijn ook zo begonnen… 3voor12 gelderland ging even sfeer proeven.

Bemmel zei u? Ja, Bemmel, bij de kerk… Niks Goffertpark, niks Biddinghuizen, niks Gelredome, niks Waalkade’s. Op een mooi stuk grasveld achter de Hervormde Kerk staat een tent. Muntjes bij (o)pa en koffie en broodjes van lokale specialisten. Het bezoekersaantal is gemaximeerd op 150 en een wachtlijst met teleurgestelden is voorhanden mocht iemand zich afmelden. “Ook de artiesten komen gewoon, geen afzeggingen…” volgens Peter Lenstra: een van de mede-organisatoren. Wat direct opvalt: geen spoor van stress te bekennen bij de organisatie. En zo hoort het. “Neem vooral een stuk appeltaart!”rodk

Het concept vergt wat logistiek: iedereen krijgt een blauw, geel of groen polsbandje. Dit onderscheidt de groepen die uiteen gaan naar het veld achter de kerk, de tuin aan de Dorpsstraat en de tuin aan de Waaldijk. Na het optreden is het rouleren en doen de artiesten opnieuw een sessie. Maar eerst openen Lavalu en Gerhardt het festival in de ‘grote’ tent om 15.00 uur. Zo komt iedereen in de muzieksfeer want de zon nodigt namelijk erg uit om lui in het gras te gaan liggen bakken.

Op het veld achter de kerk tegenover het hoofdpodium speelt Jack And The Weatherman. Twee positivo’s uit Haarlem die pop afwisselen met reggae en wat hiphop. Lekker vrolijke gasten die het publiek, jong & oud, betrekken bij hun humoristisch getinte liedjes. De tipi-tent gaat mee op toer en staat dus ook opgezet in Bemmel. Een prima start.

IMG_9536Ronde twee is op de Dorpsstraat. Achter in de tuin voor het tuinhuis staat het Rotterdamse echtpaar Sommerhus opgesteld. Op hun website kenmerken ze zichzelf als “… Sommerhus is niet bang voor de stilte en maakt muziek die teruggebracht is tot de essentie. Geen opsmuk. Ontroering met een glimlach en vol hoop gegoten in een muzikaal minimalisme.” Met gitaar en contrabas, vergezeld van een voorbijrijdende motorrijder en veel vogels – vooral merels – komt dit minimalisme vanmiddag prachtig tot zijn recht.

Mark Lotterman staat in het middelpunt op ‘locatie Waaldijk’. Na de vrolijkheid en hoop is er nu plaats voor cynisme en donkerte. Deze singer-songwriter speelt vandaag solo op akoestische gitaar. Hij doet sterk denken aan Nick Cave: rauw, melancholisch. Wel met een lach, maar ook met de realistische zuurheid van het leven. Het publiek houdt er wel van, zeker als je dit afmeet aan de verkoop aan de ‘merchandise’-tafel.

Na dit rondje om de kerk is het de beurt aan Me & Mr. Jansen. Zij begeleiden de eetpauze voordat alles nog een keer uit de kast mag. Het eten zorgt voor een lange wachtrij en dat is dan een leerpuntje voor de volgende keer.

 Als afsluiter van de avond is het veelkoppige The Cosmic Carnival Express aan zet op het hoofdpodium. Al met al is deze dag samen te vatten: prima artiesten van eigen bodem, buitengewoon goed weer, een enthousiaste organisatie en dito publiek. En om Lenstra nog een keer te citeren: “Het was waanzinnig!! Volgend jaar zeker weer!!”.IMG_9612

Oh oh…


Elfde sessie: 5 april: UITVERKOCHT!!! Eva Almagor en Me and Mr. Jansen

Lekker landelijk, in een oude schuur met de ammoniakluchten prikkend in je neus. Lekker op een strobaal met een glaasje rosé naar mooie muziek luisteren.
Dit was weer een hele mooie sessie, eentje waar je echt de mudboots voor nodig had. Tussen de pinken en kalveren hebben we een podium neergezet voor 2 top artiesten.
Eva Almagor, de Norah Jones van de lage landen, legde een mooie warme deken van lichte jazz en prachtige breekbare liedjes over ons heen. Mooi samenspel van piano, gitaar en mooie stemmen.

Luister hier maar eens naar stukje Eva:

Daarna ging het een versnelling hoger met Me and Mr. Jansen. Wat een lekkere band is dat!!! Gaan we nog veel van horen. Het begon heel intiem, maar na een paar nummers stapte de rest van de band op het podium en werd er een klein feestje gebouwd. Top locatie met top muziek; wat een fijne avond was het weer 😉

Kijk hier even naar de prachtige foto’s van Marco van Zeist

Me and Mr. Jansen Live bij Mudbootsessions!!

 


Tiende sessie: 21 februari: UITVERKOCHT!!! Dotan

Onze eerste verjaardag. En wat was het een mooi feestje!! In de grootste antiekhandel van Europa, mochten wij een klein hoekje vullen met een van de beste artiesten van dit moment, Dotan. Het was zijn een na laatste intieme (huiskamer)concert. Gelukkig hebben wij de foto’s nog!

En deze twee prachtige intieme liveopnames:

 

 


Negende sessie: 18 januari: UITVERKOCHT!!! Jürgen Rijkers en The Doots

De eerste van het nieuwe jaar. En wat voor 1!!! In een oud zwembad (zonder water) met zelfs een echte afterparty tot besluit.

Jürgen Rijkers en zijn bassist Uli, hebben ons echt verrast. We wisten dat ze mooi en gevoelig konden spelen, maar dat er ook een heerlijke groove, en pittige funk gespeeld werd, was een lekkere verrassing. Veelzijdig en verrassend en nog uit de buurt ook. Na afloop werd er veelvuldig gevraagd naar de EP die er jammer genoeg nog niet is.
Luister maar eens naar Jürgen:

En daarna ging het los met de überdoots van The Doots. Heerlijke rocksongs van eigen bodem, leuke gasten met een hoop energie. Ook al hadden ze de vorige avond op Noorderslag gespeeld en (iets te veel) gedronken, ze zetten een prachtige akoestische show neer. Hun eerste. En er mogen er nog vele volgen wat ons betreft!

Kijk hier even naar om een sfeerbeeld te krijgen

Leuk extraatje: http://www.acousticfm.com/ was er de hele avond bij om opnames te maken.