12 December: Luka en Charl Delemarre, Uitverkocht
Voor het eerst zijn de Mudboots een huiskamer in getrokken. En dat is prima bevallen.

Aan de Waaldijk, in het oude veerhuis De Arend, hebben we een kleine sessie gehad met 45 mensen, Luka en Charl Delamarre met band. Genieten van onversterkte kwaliteit, zittend op een kussentje met je rug tegen de kast. Wat een sfeer. Klik even door de prachtige foto’s van Marco heen!

Luka & Charl Delemarre speelden in een Bemmelse huiskamer…

Posted by Marco van Zelst on vrijdag 18 december 2015

Luka begon met een prachtige set. Samen met haar gitarist werden hele mooie en breekbare liedjes neergezet. Luister hier onder maar eens naar een live voorbeeld:

En daarna Charl Delemarre; wat een stem heeft die vent! Ramses Shaffie nieuwe stijl. En dan nog veel beter. Onvergetelijke MBS werd het, met vader en moeder Delemarre op de loveseat in de hoek. Dit is alles waar we de Mudboot om begonnen zijn.

12 september: Polly Anna en Daniël Cane & the Rebellion, Uitverkocht

Jaja het is gebeurd; de eerste stagedive in de geschiedenis van de MudBoots!!!

En dat kwam aan het eind van een onvergetelijke avond in een tuinbouwkas in Bemmel. Prima lokatie om een topfeest te geven bleek tijdens de MudBoot. Een feest dat begon met een prachtige zangeres met een prachtige stem; PollyAnna. Met haar loepzuivere stem en prachtige gitaarspel betoverde ze het publiek.

Na de pauze ging het geluid en het tempo een tikkie omhoog met een heerlijke band uit Nijmegen; Daniël Cane & The Rebellion. Wat een plezier hadden die mannen, en wat een heerlijke muziek. Echte ontdekking voor de MudBoots.


Na de heldhaftige stagedive en de heerlijke muziek van de bands werd het nog behoorlijk laat met de discoafterparty.

Epische avond!!

9 mei: Rondje om de Kerk festival, Uitverkocht


Voor een impressie van de verslaggever van 3voor12: Rondje-om-de-kerk-festival-2015

11 april: Hartog, Uitverkocht

We wilden het weer eens een keertje klein houden; max 25 gasten, intieme plek, volle aandacht. Dat past wel bij Hartog dachten we. En dat klopte helemaal. In de orangerie van Ineke en Louis Duprée hadden we Hartog en Rowin, zijn meesterlijke drummer, om een oude potkachel heen gedrapeerd. Met op de achtergrond een bacchanaal van Astrix en Obelix geschilderd.
Een bacchanaal werd het bij ons die avond niet. Het was veel smaakvoller en ingetogen. Met zijn gitaareffecten wist Hartog een surrealistische sound neer te zetten, waarmee over de avond heen een mooi verhaal verteld werd.

Luister hier maar eens naar een stukje van de avond:

Buiten brandde de vuurkorf. Tot laat in de avond werd er nagekletst. Prima Mudboot was het weer!

28 februari: The Rag Trade en Jack in the Swamp, in het pompstation in Lent: UITVERKOCHT!!!

We hadden vandaag weer een meesterlijke plek weten te strikken; het oude waterpompstation in Lent voor het drinkwater in zuid Gelderland. Hier heeft “Das Kabinett” samen met “Second Lent” een tweede hands winkel opgericht met vintage kleding en meubelen. Prima plek dus voor een MudBoot Session.

We begonnen met de band van een oude bekende van ons, The Rag Trade. De gitarist speelde namelijk een jaar daarvoor mee met Marieke Borger in de oude garage van Hans Huijbers. Mooie volwassen nummers, heel verrassend. Prachtige eerste cd ook!

Daarna hadden we nog een verrassing te verwerken, de mannen van Jake in the Swamp. Wat een heeeerrrlijke funk, scat, soul-blues. Na 3 herstarts door rotte kabeltjes, begon het feestje. Tjerk de zanger heeft een fantastische stem en kan ook nog erg lekker gitaar spelen. De Drum & Bass was bijzonder, niet alleen door de meest opzienbarende jas die een drummer ooit op een MudBootpodium heeft durven dragen (zie de foto’s).

Een paar sfeerfoto’s:
1234
Kijk hier voor de hele serie prachtige foto’s van Marco van Zeist van Acoustic FM

Luister naar een prachtig nummer van de Ragtrade:

En hoe Jake helemaal los gaat op zijn gitaar:10 januari: iET en Audio Adam in het kerkje in Ressen: UITVERKOCHT!!!

Op deze prachtige plek hebben we weer een heerlijke avond gehad. In de breedte van de kerk hebben we een groot podium opgebouwd en achter in de kerk een prachtige bar. iET en haar gitarist Budy hebben een groot deel van het publiek weten te betoveren met verrassende nummers en een prachtige stem. Van ingetogen en intiem tot krakend en raspend. Kippenvelmomenten te over.

Na de pauze kwam onze Bemmelse trots Audio Adam. De helft van de band komt hier oorspronkelijk vandaan, dus het werd een heerlijke familieavond (vaders, moeders, neven en nichten), waar de MudBoots bij mochten zijn. Normaal blaast Audio Adam iedereen omver met hun stevige rocksound. Deze avond ging het (semi) akoestisch, en dus een stuk minder hard. Maar daardoor niet minder mooi! Wat een band is dit! Hier gaat Nederland en waarschijnlijk de rest van de wereld, nog veel van horen!

Kijk hier even naar de prachtige foto’s van Dennis Rödel


Leave a Reply